Inspired By är formatet där vi möter kvinnor i olika åldrar och branscher som vi inspireras av. Vi har träffat entreprenören och 4-barns mamman Johanna Livijn över ett samtal kring karriärsval, gyllene regler och vikten av återhämtning.
 

Har en karriär som entreprenör alltid varit det självklara valet för dig?

Nej inte alls. Jag trodde jag skulle bli en kontorsråtta inom banking efter min ekonomi-examen i England, men mitt skömhetsintresse i kombination med min nyfikenhet för utveckling och att bygga varumärken ledde mig in på en spännande entreprenörsresa. Jag är en hands-on person som gärna kavlar upp ärmarna i både med och motgång, och som älskar att bygga varumärken och hitta synergier.

Vad är återhämtning för dig?

Det måste låta tokigt, men för mig är inte alltid återhämtning förknippat med att ligga på sängen, utan för mig är det tex att göra ett BeCore-pass, omgås med en inspirerande vän eller bara vara i nuet med mina barn. Sen ska man inte underskatta de 5 minuter det tar att gå ner med sopor och bajsblöjor.

Johanna bär blusen Liz (nu på 50% rea)

Du har 10 minuter över en morgon, vad gör du?

Jag tar fram mitt padelracket och boll och slår lite slag mot väggen. Jag driver Femme Open som är ett stort kvinnligt närverk inom padel och då gäller det att ligga på topp när man inte har tid att ta sig till banan.

Vilket plagg får dig att känna dig bekväm, oavsett situation?

Med 4 barn har jag blivit ett fan av stilrena, sköna plagg som funkar både hemma med barnen och när man ska ut på ett möte. Ett par svarta jeans och t-shirt, tillsammans med ett par snygga sneakers, har blivit mina go-to plagg som funkar i alla lägen.

Johannas go-to-plagg är sköna och stilrena basplagg, här klädd i Cheryl Knit

Vilka 4 gyllene regler lever du efter?

- Var tacksam för det lilla i vardagen.
- Jag har en kär vän som en gång sa till mig: 'Det är inte hur man har det utan hur man tar det'. Det fastnade hos mig.
- Att inte ta saker för givet.
- Att ha ett positivt mindset och vara öppen för nya möjligheter.