Inspired By är formatet där vi möter kvinnor i olika åldrar och branscher som vi inspireras av. Vi har träffat Julia Brukroken över ett samtal kring karriärsval, gyllene regler och vikten av återhämtning.

Har en karriär inom utbildning alltid varit det självklara valet för dig?

Både ja och nej - det har alltid varit självklart för mig att arbeta med mjuka värden. Läraryrket va kanske inte det jag drömde om först. Jag sökte inredningsarkitektur och möbeldesign i Oslo. Tänkte att jag skulle plugga pedagogik i Bologna eller journalistutbildning långt bort från Sthlm. När det blev dags att tänka sig ett yrke mer än en hobby kändes lärarutbildningen både klassisk och smart. Det fanns då som nu en hög efterfrågan på arbetsmarknaden för lärarkompetens och jag mindes en del varma och viktiga människor i mitt liv, de flesta av dem var lärare.
Utbildning ger en också chansen att aldrig bli klar. Det finns alltid något nytt att lära. Dessutom mitt jobb till största delen om att lära andra om hur man kan inspirera, engagera och sprida undervisning. Det finns element av förvåning dagligen och möjlighet till förkovran. Passar mig perfekt! Ärligt så tänker jag på den där inredningsarkitekt utbildning rätt ofta, men Bologna har jag iallafall fått studera i (om så en mkt kort period)

Vad är återhämtning för dig?

Jag återhämtar mig i kreativitet och familj. För att verkligen kunna landa behöver jag både inspiration och avslappning. Ett perfekt sätt för mig att återhämta mig är att blanda en kulturell upplevelse som museibesök, konsert, en klassisk bok eller restaurangmiddag men en familjär utflykt i naturen. Nyckelvikens herrgård eller långpromenad längs Djurgårdskanalen ger ny kraft. En viktig ingrediens för återhämtning är ju skrattet så där vill jag även räkna in mina bästa vänner som "Familj".

Vilket plagg får dig att känna dig bekväm, oavsett situation?

Jeans och kashmir. Oavsett väderlek, årstid eller tillfälle. Det kan aldrig gå fel! Addera ett klassiskt armbandsur och ett par örhängen så är looken komplett (om möjligt barfota)


Julia i koftan Rebecca - SHOPPA HÄR

Du har 10 minuter över en morgon, vad gör du?

Jag luktar i mina barns nackar, nyper John i jeansrumpan och sms:ar min bästa vän när jag skummar min havremjölk lite extra.

Vilka 4 gyllene regler lever du efter?

Med sanningen kommer sårbarheten, sitt på stressen, visa att du älskar & lev nu!

Följ Julia HÄR !